Серия ремонти текат в Куртово Конаре - на храма, улиците, селото има и свое БКС

Автор: Plovdiv Now 6137
Серия ремонти текат в Куртово Конаре - на храма, улиците, селото има и свое БКС

Намерен е спонсор за храма „Свети Атанасий” в село Куртово Конаре, община Стамболийски, и старата дограма на сградата е вече сменена. Общината ще инвестира в измазването и освежаването на фасадата.

"Винаги съм вярвал, въпреки че има противници на това Общината да помага за изграждане и поддръжка на църкви, че вярата е спасила българщината. Затова ще продължа да полагам грижа за църквите", казва кметът на общината Георги Мараджиев.

Вече четири улици имат отводняване и чакълиране. Сега се прави улица „Четвърта”. Започва и изграждане на поливна система в централния парк на Куртово Конаре.

Извършва се и ремонтът на тоалетните в поликлиниката. Селото вече има и своето малко БКС. Скоро ще си проличи и ежедневното почистване. Днес е изпратена и нужната документация до Министерството на земеделието и чакаме становище за канализацията.

"Не съм вярвал, че това ще бъде толкова труден и дълъг процес. Имам идеи и за Земеделското училище, но на по-късен етап ще изляза със становище, след като разговарям с кмета Пиринов и с други хора, които развиват културната дейност в селото. Ето, вижда се, че се работи в цялата община, без значение настъпването на изборите и зимата. Защо ли? Защото община Стамболийски е нашият дом!", казва кметът Мараджиев. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина