Ромите в Стамболийски сами бутат незаконните си къщи, имат и краен срок

Автор: Plovdiv Now 14694
Ромите в Стамболийски сами бутат незаконните си къщи, имат и краен срок

Незаконните ромски постройки в квартал „Партизана“ в Стамболийски една по една изчезват, като бутането им не натоварва общинския бюджет с нито стотинка.

След финализирането на процедура във връзка със събарянето ромите са задължени сами да бутнат незаконните си къщи, като за това им е поставен и краен срок.

Подобна е ситуацията и в Ново село, квартал „Север“, където е разположена циганската махала. Там ромите, работещи в чужбина, са се върнали за лятна отпуска и оказват отпор. От друга страна те системно тормозят останалите жители със силна музика. Това наложи патрулиращи полицаи от РУ - Стамболийски да посетят спешно циганската махала, където бяха наложени глоби, актове и изземване на техника за озвучаване.

Кметът Георги Мараджиев напомня, че Община Стамболийски е първата, закупила шумомер на полицията, но и първата, на която шумомерът беше върнат с разпореждане на предишния шеф на Областната дирекция на полицията – старши комисар Атанас Илков.

"Официално ще поискам среща с новия директор на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев и отново ще предложа шумомера на полицията. Аз искам ред и сигурност за гражданите на общината! Ще продължаваме с проверките, ще бутаме незаконни постройки, ще глобяваме, докато някои наши съграждани разберат, че аз уважавам ромите, но повече уважавам реда и законите на страната, в която живея!", казва г-н Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина