Приключва ремонтът на читалището в Триводици

Автор: Plovdiv Now 7961
Приключва ремонтът на читалището в Триводици

Скоро започват ремонтите на площада, читалището и Лятното кино в Стамболийски, съобщи кметът Георги Мараджиев.

Междувременно се работи и в селата. В Триводици приключва ремонтът на читалището. Остават само някои довършителни работи и сградата, която доскоро бе пред срутване, вече е като нова.

Със средства на Общината са ремонтирани първо покривът и фасадата, а след това и вътре. Вече има нова зала и сцена, ново помещение за библиотеката, сервизни помещения. Ремонтът вътре също е със средства от общинския бюджет, като е запазен автентичният дух на помещенията.

По тази са съхранени и столовете, които ще бъдат реставрирани и отново сложени в салона. Съвсем скоро читалището ще може да възроди и дейността си.

По същия начин ще изглежда и читалището в Ново село, където също тече ремонт.

"Целта е да няма читалище на територията на нашата община, което да не развива дейност, защото това са местата, заедно с училищата и църквите, които са най-важният фактор за просъществуване на народността и българщината! И още една новина има днес от посещението ми в Триводици. На влизане в селото бях посрещнат от пенсионерите, които са единствените в общината, които нямат пенсионерски клуб. Проблемът бе решен незабавно и тук хората в пенсионна възраст скоро ще имат свой клуб, като ще вземем под наем помещението на Наркооп, което в центъра на Триводици", съобщи още кметът Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина