Подменят водопроводи от 60-те години в Стамболийски, пуснаха поръчка за над 2 млн. лв.

Автор: Plovdiv Now 9785
Подменят водопроводи от 60-те години в Стамболийски, пуснаха поръчка за над 2 млн. лв.
Над 4300 м. водопреносна мрежа предстои да бъде подменена в град Стамболийски. В момента тече обществена поръчка, като след 12-ти май 2022 предстои да стане ясно името на фирмата изпълнител на проекта. Става дума за водопроводите по улиците Васил Левски“, “Кочо Честименски“, “Гоце Делчев“, “Търговска“, “Рила“, “Захари Стоянов“, “Хаджи Димитър“, “Тодор Каблешков“, “Антим I-ви“, “Генерал Гурко“ и “Перущица“, става ясно от обявлението.
 
Съществуващата водопроводна мрежа във въпросните участъци е изградена през 60-те и 70-те години на миналият век. Мрежата е амортизирана и често аварира. От водопроводите се захранват над 300 имота. Проектът предвижда подмяна на спирателни кранове с предпазна гарнитура; надземни противопожарни хидранти; сградни водопроводни отклонения и възстановяване на пътната настилка в ремонтираните участъци. Не се предвиждат ремонтни дейности в района на кръговото движение, което е изградено през 2014-та година.  
 
Сроковете за изпълнение на ремонтите не бива да надвишават 550 календарни дни, а прогнозната стойнос на проекта е 2 257 447,44 лв. без ДДС.
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина