Пияни шофьори спипаха край Стамболийски и Първомай, забиха се в стълб и мантинела

Автор: Plovdiv Now 13528
Пияни шофьори спипаха край Стамболийски и Първомай, забиха се в стълб и мантинела

Поредните пияни шофьори са засечени от полицията през последното денонощие.

За проверка в Първомай е спрян водач на лек автомобил «Сеат кордоба».  Колата била собственост на 52- годишна жителка на димитровградското село Горски извор, но зад волана бил 52-годишен мъж. Справка в системата на МВР показала, че водачът е неправоспособен. Въпреки, че нямал законово основание да шофира, мъжът се намирал и под въздействие на 1,96 промила алкохол. Водачът бил отведен до местния филиал на центъра за Спешна помощ в Първомай, където трябвало да даде кръв за изследване, а след като отказал бил задържан в ареста. 

Служители на РУ Стамболийски получили сигнал за пътно произшествие на територията на село Куртово Конаре. На мястото на инцидента се намирало самокатастрофирало в електропреносен стълб БМВ. Водачът на немското возило - 24-годишен, бил местен жител. При проверката е установено, че шофьорът изгубил контрол над колата и се ударил в стоманобетонния стълб, тъй като се намирал под въздействие на 1,32 промила алкохол.  

Друг 67-годишен мъж от първомайското село Искра, също седнал зад волана в нетрезво състояние е предизвикал катастрофа на територията, обслужвана от РУ Първомай. Водачът на «Форд екскорт» се движил от село Бягово към село Искра, но изгубил контрол над превозното средство и се ударил в предпазна мантинела. Причината - употреба на солидно количество алкохол. Проверката с дрегер е отчела 2,55 промила. С контузни рани, но без опасност за живота, е неговия 79- годишен спътник, който е от Кърджали.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина