Инспекторат в Стамболийски предвижда солени глоби за незаконно изхвърляне на боклуци

Автор: Plovdiv Now 16742
Инспекторат в Стамболийски предвижда солени глоби за незаконно изхвърляне на боклуци

БКС днес се заема да почисти образувалото се нерегламентирано сметище край Стамболийски, за което сигнализираха възмутени граждани.

"Цялото поречие на река Марица в община Стамболийски тъне в незаконно изхвърлени отпадъци. Разходете се и до т.н местност “Белия камък” между бившето ТКЗС и Монди, там също някакви дребни душици са си изхвърлили боклуците. Иначе се кефим на парковете и градинките...Хора, не хвърляйте безразборно където ви падне. Има контейнери за смет, има контейнери за строителни отпадъци, има решения. Природата това сме ние! Да изхвърляме боклука ей така на полето, е все едно да си го изсипем на главата!", написа в социалните мрежи потресен жител.

От общинската администрация уведомяват и предупреждават гражданите, че ще бъде сформиран нов отдел “Инспекторат”, който ще следи за опазване на околната среда и ще налага глоби за нарушаване на наредбите, гласувани от Общинския съвет.

Глобите ще бъдат в размер от 1000 до 5000 лева. Ще се започне с глоби за непочистени тротоар, изхвърляне на боклуци извън контейнерите, както и за нерегламентираните сметища.

Администрацията призовава хората да подават сигнали и да оказват гражданска съпротива, за да бъдат преодолени с общи усилия вредните практики.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина