Кметът на Стамболийски: Не искам да всявам паника, а да апелирам отново за спазване на мерките!

Автор: Plovdiv Now 6785
Кметът на Стамболийски:  Не искам да всявам паника, а да апелирам отново за спазване на мерките!

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев написа послание на официалната си фейсбук страница, в което изразява тревогата си от лавинообразното разпространие на коронавируса у нас в последните седмици, като призова за отговорност и дисциплина.. Ето какво написа градоначалникът:

"За съжаление прогнозите по отношение на коронавируса се сбъднаха и всички сме свидетели на бързото разрастване на втората вълна от COVID-19. Имаме хиляди новозаболели на ден в страната. В Стамболийски по последни данни болните са над 50. Ясно е, че тенденцията е да се увеличават. Целта ми с това обръщение не е да всявам паника и страх, а да апелирам за пореден път за спазване на мерките.

Ясно е, че трябва да се научим да живеем с този вирус, а да се научим е не само да приемем, че той съществува, а да променим поведението си. Не е трудно, напротив елементарно е : НОСЕНЕ НА МАСКИ, СПАЗВАНЕ НА ДИСТАНЦИЯ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ! Въпросът вече не е има ли го или го няма вирусът, защото почти всеки има познати болни от коронавирус хора. Аз също имам доста приятели и колеги кметове, които са заразени и от тях знам, че заболяването не е леко.

Да, може при някой да минава леко или безсимптомно, но нека помислим за другите около нас и че можем да заразим други хора, които няма да изкарат толкова леко болестта. Ако обстановката се усложнява, ще стигнем до затваряне на определени детски градини (при наличие на болни преподаватели), на Детския център, на пазара.

Апелирам към собствениците на магазини да следят за спазване на дистанция и за носенето на маски. От утре започваме проверки във всички обекти. Обръщам се към управителите на заведения и хранителни магазини: Изисквайте трите неща: МАСКИ, ДИСТАНЦИЯ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ, за да не стигаме до затваряне и глоби. От нас се иска не да забраняваме със заповеди. Напротив. ОБЯСНЕНИЕ Е ДУМИЧКАТА. ДА ОБЯСНЯВАМЕ НА ХОРАТА, ДА ГИ ПРИКАНВАМЕ КЪМ САМОДИСЦИПЛИНА. НЕКА РАЗУМЪТ НАДДЕЛЕЕ НАД ЗАПОВЕДИТЕ И ЗАБРАНИТЕ!", призовава кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина