Илиян, обвинен за убийството на Милена от Куртово Конаре, пак поиска отлагане на делото

Автор: Ива Модова 5999
Илиян, обвинен за убийството на Милена от Куртово Конаре, пак поиска отлагане на делото

За трети пореден път Илиян Рангелов, обвинен в убийството на годеницата си Милена в Куртово Конаре, поиска отлагане на делото. Поради внезапната смърт на защитничката му - адвокат Апостолова, на Рангелов бе назначен служебен защитник. На предишното заседание адвокат Калпакчиева поиска да се запознае с материалите, а роднините на Илиян заявиха, че ще упълномощят адвокат.

Оказа се, че Рангелови са наели топ адвокат от София - Марияна Тодорова. Днес обаче тя не се яви в залата, тъй като е ангажирана в Спецсъда. Това предизвика гняв в лицето на подсъдимия, който поиска делото да се отложи.

"Не искам непозната да ме защитава. Нарушавате ми правата", заяви Рангелов. Според прокуратурата и представителят на почернените родители на Милена, няма пречки да се даде ход на делото. След съвещание съдът определи делото да продължи и отхвърли искането на Рангелов. Като мотиви бяха изложени фактите, че в залата има адвокат, подготвен с материалите, както и че не може да се отлага постоянно заседанието, защото казусът ще излезе от нормативната рамка на срок. Рангелов отново изяви недоволство и поиска консултация с адвоката си. След 15-минутен разговор, той отново заяви, че не са постигнали съгласие с адвокат Калпакчиева. Въпреки това, делото продължи по същество и започнаха разпитите на свидетелите.

Припомняме, че убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си - Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите. Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания. Илиян Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина