Гергьовден в Стамболийски! Кметът зарадва 320 души

Автор: Plovdiv Now 6460
Гергьовден в Стамболийски! Кметът зарадва 320 души

По традиция за шеста поредна година на Гергьовден хората, които ползват услугите на социалния патронаж и на програмата „Топъл обяд“ получиха агнешко за трапезата си.

Това е практика и на Великден, и на Архангеловден, и на Коледа.

Специална вечеря ще има и за децата от Центъра за настаняване от семеен тип. Агнешкото печено е осигурено с лични средства от кмета на общината Георги Мараджиев, който днес е именик. Досега той не е обявявал инициативата си, но сега съобщава за нея с идеята, че по този начин ще увлече и други хора да даряват.  

„Така догодина или още за Коледа не 320 души, а много повече хора, които са самотни, болни и възрастни, ще се зарадват за празника! Радостни с тях са и хората, които даряват и аз лично съм изпитал това чувство, когато вечер на тези празници със семейството ми не празнуваме само ние. Сядаме на масата да вечеряме и знаем, че още 320 души празнуват и вечерят с нас. На този светъл празник искам да пожелая на всички Свети Георги да ги закриля, както закриля и мен. Има един параклис, който съм изградил на името на светеца в семейната фабрика още преди 20 години, много преди да стана кмет, и тук продължавам да намирам себе си. 20 години тук черпя сили за всичко в живота си! На днешния ден искам специално да благодаря и на всички хора, които ми помогнаха – сготвиха и раздадоха 640 порции агнешко за двата празника Великден и Гергьовден! Честит Гергьовден, с пожелание за здраве, благоденствие и много лично щастие! Честито на всички именици!“, написа в страницата си във Фейсбук кметът на Стамболийски.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина