Георги Мараджиев: Горд съм, че спечелихме Асеновград, Карлово и “Марица“, загубата на „Родопи” е болката ни

Автор: Деница Лещева 12497
Георги Мараджиев: Горд съм, че спечелихме Асеновград, Карлово и “Марица“, загубата на „Родопи” е болката ни

„Загубата на община „Родопи” е нашата болка. Повод за гордост е, че спечелихме Асеновград, Карлово и Марица. Няма как да не призная обаче, че г-н Спасов бе сигурен фаворит за нов мандат аз бях убеден в неговата победа.” Това сподели пред наш репортер областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев. До седмица предстои областната структура на ГЕРБ да проведе събрание, на което да представи анализ на резултатите и причините за загубата на партията в най-голямата община от Родопската яка.

Въпреки изненадващата за него загуба в „Родопи”, Мараджиев сподели, че се чувства горд от изборните резултати в областта.

„Завършихме последния мандат с 5 кмета от ПП ГЕРБ – 4 от партията и един с коалиционен партньор. На провелите се тази година избори имаме двоен резултат – 10  кмета от ГЕРБ. Осем са излъчени от партията, а двама – с коалиционни партньори. Спечелихме 10 от 17 общини”, коментира кметът на община Стамболийски. Той припомни, че това е била целта, която си е поставил, след като бе избран за областен координатор на партията. И заяви, че мечтата му за следващите избори е броят на кметовете да достигне 11 или 12. Мараджиев допълни, че местната структура в община „Родопи” е силна и единна и има потенциала да се справи по-добре на следващия местен вот.

Градоначалникът коментира и победата на дясната си ръка Мария Вълканова на изборите в Перущица, както и спекулациите, че кандидатурата и цели единствено бъдещо присъединяване на града към община Стамболийски.

„Целта на Вълканова е да направи в Перущица това, което постигнахме в Стамболийски – за четири години тя да стане по-чиста, светла и зелена. Нямам никакви претенции към Перущица – тя е община с традиции, град с име, град, който може да развива прекрасен туризъм. В момента не виждам и необходимост от разширяване на Стамболийски нито към Цалапица, нито към друга съседна община”, заяви кметът.

Въпреки това Мараджиев не скри опасенията си, че ще дойде момент, в който градовете общини, като Кричим и Перущица, няма да могат да съществуват самостоятелно.

„Знам, че може и да засегна някои от колегите, но това е истината – ще дойде време, в което окрупняването на общините ще стане факт. Така, както е факт, че в момента община Пловдив търси разширение. Дали това е възможно или не – хората ще решат сами, тъй като би следвало да се проведат референдуми”, коментира той. „Могат да минат години, но самостоятелни градове няма как да останат общини и да функционират добре като такива в България”, заключи Мараджиев.

Очаквайте цялото интервю с преизбрания кмет на Стамболийски Георги Мараджиев!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина