Близки на Тошко и Виктор се събраха на мълчалив протест пред съда

Автор: Ива Модова 13091
Близки на Тошко и Виктор се събраха на мълчалив протест пред съда

Около 20 души се събраха на мълчалив протест пред съда в Пловдив. Пред съдебната палата са близки, роднини и приятели на Тошко и Виктор, които загинаха при тежката катастрофа край Кадиево, видя trafficnews.bg.

В Окръжен съд днес се гледа делото срещу Петър Маринешки, който е бил зад волана по време на мелето.

Близките на двете загинали момчета отново мирно изразяват недоволството си и апелираха за справедливо наказание и съдебен процес.

„Убийците на пътя заслужават затвор“, гласи един от лозунгите, разпънат на площада пред съдебна палата.

Бащата на Тодор за пореден път изрази възмущението си от това, че виновният водач Петър Маринашки не е в ареста, а е на свобода.

„Надяваме се на справедливост и съдът да не си затвори очите. Надяваме се делото да тръгне, да не се отложи отново. Надеждата ми е да се явят всички свидетели и да кажат истината“, заяви той.

Делото вклйчва днес разпит на свидетели и вещи лица.

Припомняме, че Петър Маринешки е привлечен за това, че  при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на 16 и 17 годишни момчета, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила смърт на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина