Зам.-кметът на Сопот: Надявам се на прагматизъм в решенията на Общинския съвет

Автор: Plovdiv Now 4492
Зам.-кметът на Сопот: Надявам се на прагматизъм  в решенията на Общинския съвет

Вчера премина второто гласуване на Законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2021 г. 20 дни след обнародването му Община Сопот, в лицето на кмета Деян Дойнов, трябва да внесе докладна записка за неговото приемане в Общински съвет Сопот.

Зам.-кметът на община Сопот Николай Новаков насочва общественото внимание за пореден път към една докладна записка за поемане на дългосрочен общински дълг в размер на 400 000 лева. В продължение на две месеца общината информира за този дълг по различни начини – чрез обществено обсъждане и различни публични и медийни изяви. В посочената сума от 400 000 лева са включени средства в размер на 100 000 лева на болница „Иван Раев“ и 300 000 лева за поемане на касови разрези.

Докладната записка отлежа в продължение на 50 дни в Общинския съвет. По време на дългочаканото обсъждане и гласуване на комисия, Общинският съвет изгради мнение „против“ без да посочи каквато и да е аргументация за това. „За нас, като оперативно ръководство на общината, това е лична политическа вендета“, заяви Николай Новаков.

При отрицателно становище по тази докладна записка общината ще трябва да изплати един дълг за 5-7 месеца, вместо да го изплати за 5 години. В условията на пандемия и икономическа криза в цялата държава и в света, това би било излишно, дори критично. „Надявам се на прагматичен подход при гласуването на общинските съветници“, заяви Новаков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина