Зам.-кмет на Сопот: Бюджетът ни за 2021 г. може да се нарече пандемичен

Автор: Plovdiv Now 5035
Зам.-кмет на Сопот: Бюджетът ни за 2021 г. може да се нарече пандемичен

Икономическите последствия от световната епидемия от COVID-19 тепърва ще се отразят върху държавния бюджет, общините и домакинствата. Необходими са действия и планиране, които да ни позволят да се справим с последствията от кризата. Наложените ограничителни мерки влияят по-фокусирано върху определени сектори, но за по-малките общини като Сопот, където всички икономически субекти влияят едни на други, лошите финансови резултати са повсеместни. 

В тези времена на сериозни изпитания община Сопот представи на обществено обсъждане в последния работен ден за 2020 г. бюджета за следващата календарна година. Общинската администрация и кметът Деян Дойнов вярват, че трябва да се положат общи усилия, за да се помогне на бизнеса да се възстанови и туризмът в общината отново да заработи ефективно, когато това е безопасно за всички. "Необходимо е да бъдем гъвкави и креативни. Нека следваме древната максима, която казва, че кризата ражда възможности. За да постигнем това трябва да мислим единно и да сме обединени от идеята, че Сопот трябва да се развива, а не да става заложник на лични амбиции и партийни интриги.", заяви заместник-кметът Николай Новаков. 

Бюджет 2021 на община Сопот е балансиран между подкрепата и предпазливостта. Нито спирането на обичайни дейности и орязването на планирани разходи, нито разточителност и необмислени действия на подкрепа към гражданите и малкия и среден бизнес ще бъдат успешни през следващата година. Баланс, финансова дисциплина и добро планиране са формулата, по която е съставен Бюджет 2021 на община Сопот. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина