Закриват Вазовите празници в Сопот с грандиозен концерт и заря

Автор: Plovdiv Now 6646
Закриват Вазовите празници в Сопот с грандиозен концерт и заря

Повече от седмица продължи празничната програма на Вазовите тържества в община Сопот тази година, но кулминацията на тържествата, разбира се, е днес, 9 юли, когато е рождената дата на Патриарха на българската литература и безсмъртния син на Сопот - Иван Вазов. Ето какво предвижда програмата до края на деня: 

От 16:30 часа в къща-музей „Иван Вазов” ще се проведе церемония по награждаването на лауреатите в V националния конкурс „Вазовата България“ и награждаване на носителя на „Детска Вазова награда” – Изабел.

От 18:30 часа в къща-музей „Иван Вазов” ще се състои среща-разговор с Милен Русков, носител на Национална литературна награда „Иван Вазов” за 2019 г.

В 19:15 часа носителят на Вазовата награда г-н Милен Русков ще засади иглолистно дръвче, което заедно с творчеството му ще остане за бъдещите поколения.  

От 19.30 часа на площад „Иван Вазов” ще се проведе церемония по награждаване на носителя на Национална литературна награда „Иван Вазов” – Милен Русков, съпроводена от приветствие на заместник-министър председателя Марияна Николова и Деян Дойнов, кмет на община Сопот.                                                    

Празненствата ще завършат с празничен концерт, който ще започне от 20:30 часа на площад „Иван Вазов” с участието на фолклорен танцов ансамбъл „Седенчица“ и Невена Цонева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина