ВМЗ Сопот започва стокообмен с военни заводи в Египет

Автор: Plovdiv Now 7492
ВМЗ Сопот започва стокообмен с военни заводи в Египет

Председател на Съвета на директорите на ВМЗ ЕАД Сопот Атанас Богданов и изпълнителният директор на държавното дружество д-р инж. Иван Гецов бяха на официално посещение в Арабска република Египет на 4 октомври, където се срещнаха с министъра на военното производство Мохамед ал-Асар и неговия екип.

ВМЗ запозна домакините със своите производствени възможности и продуктовата гама. Обсъдени бяха различни форми на сътрудничество между българската оръжейница и военните заводи към египетското Министерство на отбраната. По време на срещата и дискусиите върху широк кръг въпроси стана ясно, че има реални възможности за взаимно сътрудничество.
Двете страни се споразумяха да обменят посещения на технически делегации, за да уточнят конкретни параметри и да работят за тяхното изпълнение.

„След нашето посещение уверено мога да кажа, че през 2020 година ще нарасне многократно стокообменът на ВМЗ с различни производствени звена и организации в Египет. Поставихме началото на съвършено ново ниво на взаимоотношения, основано на доверие, коректно партньорство и реални резултати.“, коментира д-р инж. Иван Гецов.

Източник: Диалог днес

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина