ВМЗ-Сопот продължава работа при изключителни мерки за сигурност

Автор: Plovdiv Now 21920
ВМЗ-Сопот продължава работа при изключителни мерки за сигурност

ВМЗ в Сопот не спира производствения процес засега въпреки извънредната ситуация в страната заради коронавируса, съобщава karlovopress.com по информация на изпълнителният директор на дружеството инж. Иван Гецов.

От утре работният процес продължава при строги правила - дезинфекция на работните места и спазване на разстояние от метър и половина, няма да работят кафенетата и столовете за хранене в дружеството. Мерките са предприети още в петък - създаден е оперативен щаб на действие, проведена е инструкция на целия персонал на дружеството, ежедневно се изготвя справка за присъствие и отсъствие на персонала, изготвен е списък с работниците и служителите, които се завръщат от рискови страни. Те ще бъдат поставяни под карантина за 14 дни и няма да бъдат допускани в дружеството.

"Определени са и три броя стаи "Изолатор" в близост до медицински пунктове в дружеството. На медицинските лица са осигурени необходимите защитни средства. При нужда ще се използват пръскачки за дезинфекция. Забранени са задграничните командировки и външни гости на територията на завода", посочи Гецов. Той допълни, че все още няма значително спадане на производството, но има затруднение в доставката на суровини, което може да създаде затрудния. Засега в дружеството работят 3775 души. На 13.03.20 в болничен са били 350, а в отпуска 247.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина