Васил, живял с трупа на жена си в Сопот: Тя не е изтрезнявала от 2011 г.

Автор: Plovdiv Now 6517
Васил, живял с трупа на жена си в Сопот: Тя не е изтрезнявала от 2011 г.

Автор: Наталия Грозева

В последните си думи към съда, 68-годишният Васил Сарафов, който живя няколко дни с мъртвата си съпруга,  заяви, че жена му е била алкохоличка и от 2011 не е изтрезнявала. “Ако трябва ще ме арестувате, ама мисля, че няма смисъл. Искам парична гаранция”, завърши Сарафов. Съдията по делото обаче го остави зад решетките, предаде trafficnews.bg.

Поп, а не полиция тръгнал да търси Сарафов, след смъртта на жената. Трупът на Николина е започнал дори да се разлага. Това стана ясно на днешното заседание, където се гледа мярката за неотклонение на мъжа от Сопот. По предположение на прокуратурата, мъжът се е опитал да организира погребение, с което да скрие причината за смъртта на съпругата му. Трупът на Николина Сарафова бе открит на 23 септември в апартамент в жилищен блок в Сопот след сигнал от съседи, които се оплакали от силна неприятна миризма. На място са пристигнали полицейски и медицински екипи, като в една от стаите открили починала жена.  По данни ма прокуратурата три дни по-рано Васил й е нанесъл тежък побой, при който й е счупил  лява бедрена кост. Тъй като не е потърсил лекарска помощ са настъпили усложнения – белодробна емболия, и жената е починала. Спрямо Васил е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

В съдебната зала стана ясно, че от събраните доказателства може да се направи предположение , че Сарафов е извършил деянието, заради което е повдигнато обвинение. Това се доказва от огледи, свидетелски показния и частичен разказ на обвиняемия Васил. По думи на прокурор Мирослав Йосифов, обясненията на Сарафов са противоречиви. Обвиняемият е заявил, че е дръпнал Николина Сарафова, тя паднала на земята, но си е ударила главата и от удара е потекло кръв. След това я ритнал няколко пъти в краката. В съдебната зала се уточни, че след като е разбрал, че съпругата му е починала, той не е потърсил помощ. След това се е опитал да се свърже и със свой близък, но като не го е открил и е започнала ужасната миризма в сградата, той се е принудил да потърси съсед. Прокурорът разказа още, че свидетелка е уточнила, че Николина и Васил са се биели често, имало е конфликти за изпит алкохол. “Сарафов би могъл да се определи като личност с много висока обществена опасност. Той не е предприел никакви действия , макар да вижда , че Николина страда. Ако е потърсил помощ е можело пострадалата да бъде спасена.

Сарафов системно е употребявал алкохол”, категоричен е прокурор Йосифов. Самият той цитира изказване на свидетел по делото, което е - “Аз Васил не съм го виждал трезвен”. Държавното обвинение смята, че ако Васил бъде пуснат на свобода, има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие. Защитата му адвокат Богдан Бойташ заяви, че последните твърдения не са верни, защото по думите му Васил е съдействал на полицията и няма да избяга от правосъдието.

Окръжен съд Пловдив реши да го остави зад решетките предвид събраните доказателства и опасността да извърши друго престъпление. Според магистратите няма данни лицето да е страдало от психичен проблем. Според съдията поискания домашен арест не е подходящ като мярка, защото адресът, на който ще го изпълнява е мястото на престъплението, където ще се извършват още процесуални действия.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина