“Свекърва“ от Антон Страшимиров ще се играе на сцената в Сопот

Автор: Plovdiv Now 7144
“Свекърва“ от Антон Страшимиров ще се играе на сцената в Сопот
Пиесата "Свекърва" от Антон Страшимиров ще се играе на сцената в Сопот. Спектакълът е на 30 септември, от 19,00 часа, в читалище "Иван Вазов". 
 
Режисьор: Петринел Гочев
Сценография: Даниела Николчова
Композитор: Ян Руменин
Хореография: Светлана Цвяткова
Помощник режисьор: Гинка Дичева
Автор на плаката: Гергана Змийчарова
Фотограф: Росина Пенчева
 
В ролята на Костанда: НАДЕЖДА ПЕТКОВА (номинация ИКАР 2014 за ролята на Дойката от "Ромео и Жулиета")
Участват актьорите: Стоян Руменин, Поля Йорданова (ИКАР 2021 в категория "Дебют"), Любомира Башева, Адриана Димова, Димо Димов, Петко Петков и Найден Банчевски.
 
Славата на пиесата е пословична. „Най-добрата българска комедия“ – така е определяна тази история от написването си до сега. На какво се дължи това? Дали да очакваме значими поучения или проникновени философски открития през лекотата на смеха?
 
Героите в тази история са родственици и близки. Градска прослойка с копнежи и мечти за цивилизованост. Красота, изящество и умения да се представиш добре в „общество“ така скромни и незаплашителни изглеждат желанията им. Но има ли желания поражда се страст, а има ли страст – започва война. Това е, което наистина откриваме на сцената – тя наистина се е превърнала в бойно поле. А там, страховити или жалки, тежко въоръжени или с каквото намерят, героите на тази пиеса воюват за пълна победа над всеки наоколо, до пълно изтощение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина