Сопот отбеляза паметна дата - рождението на генерал Владимир Вазов

Автор: Plovdiv Now 6305
Сопот отбеляза паметна дата - рождението на генерал Владимир Вазов

Сопот отбеляза днес годишнина от рождението на генерал Владимир Вазов. Церемонията се състоя пред паметника на героя с участието на военни и духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Ето какво написа кметът Деян Дойнов на днешната паметна дата:

Днес отбелязваме 152г.от рождението на Ген. Владимир Вазов и всички ние имаме нужда от герои като него.Нуждаем се да помним техните добродетели, постижения и принципи.

Няма как да не почетем рождението, делото и името на ген. Владимир Вазов. Героят от Дойран. Благодарение на своите умения, дисциплина, съобразителност и бърз ум той постига успех, който е признат в Лондон. „Свалете знамената! Минава генерал Вазов – победителят от Дойран“. Той е от малцината чужди генерали, чието име фигурира в английската история.
Днес имаме нужда от неговите думи. Представете си какво е изрекъл на войниците при Дойран. Представете си каква сила и увереност им е дал с думите и присъствието си.

От този дух имаме нужда днес. Защото заедно ще се справим. Ще запазим здравето си, ще се справим с кризата, ще възстановим работата си и живота в община Сопот. Ние сме сопотненци. Ние сме наследници на генерал Владимир Вазов и ще покажем, че имаме високи идеали, принципи и солидни устои.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина