Сметовоз потроши автомобила на сопотненец, той пък се контузи се два пъти напът към колата

Автор: Plovdiv Now 15238
Сметовоз потроши автомобила на сопотненец, той пък се контузи се два пъти напът към колата

Значителни травми нанесе община Сопот на свой жител в един и същи ден, след като първо боклукчийска кола потрошила автомобила му, а след това човекът се спънал и паднал на два пъти в леда, отивайки към мястото на произшествието. Това се е случило на 16 февруари м. г., когато към 9,45 часа човекът бил информиран от съседи, че сметовоз е ударил колата му, пише 24chasa.bg.

Той тръгнал към дома си, но улицата била заснежена и заледена и той се подхлъзнал и паднал. Изправил се, направил 2-3 крачки, но отново се строполил в снега. След инцидента бил с контузии и разтегнати ставни връзки на десния крак, излязъл в болнични за 32 дни, а и след това накуцвал. Когато се пооправил, завел дело срещу община Сопот и поискал обезщетение от 5000 лв. за преживените от падането болки и страдания.

В хода на делото пред Карловския районен съд от градската управа се опитали да докажат, че падането е станало в междублоково пространство, а не на улица, т. е. на място, където не са длъжни да чистят снега. Според съда обаче придвижването на боклукчийска кола пред въпросния участък безспорно доказва, че това е район, в който се събира сметта, следователно трябва да се разчиства и при снеговалеж.

Така искът на сопотчанина е уважен, но само в размер на 3000 лв. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина