Състезание по динамична стрелба край Сопот! Забранява се достъпът на цивилни

Автор: Plovdiv Now 744
Състезание по динамична стрелба край Сопот! Забранява се достъпът на цивилни

Ръководството на 61-ва Стрямска механизирана бригада и Община Сопот предупреждават, че на 19 октомври /събота/ на учебен център "Анево" ще се проведе състезание по динамична стрелба (Т - клас).

В тази връзка с оглед гарантирането на безопасност на жителите и невъзпрепятстване на състезанието се забранява влизането на хора, животни и машини в района на учебния център за времето на провеждане на стрелбите!

Българската Т-Клас федерация  съвместно с Българската армия създаде военно-приложния стрелкови спорт “Т-Клас”, който се разви изключително много през последните години. Този спорт първоначално бе фокусиран върху стрелбата с прецизни снайперови оръжия на близки и далечни дистанции.

В последствие “Т-Клас” са разви, като бяха включени различни стрелкови дисциплини, както и комбинирана тактическа стрелба със снайперови карабини, щурмови карабини и полуавтоматични пистолети, а от 2018 година в стрелковият спорт Т-Клас има нова дисциплина само за пистолет и щурмова карабина наречена T-Class Support and Backup Weapons [SBW].

В днешната сложна международна обстановка, военно-приложният спорт “Т-Клас” се явява изключително полезен за националната ни сигурност.  Спортът се приема много добре  от армейски и полицейски подразделения, както и от структурите на доброволци и резервисти в Европа.

Подобни стрелкови спортове съществуват и се практикуват по целия свят и много от състезанията се провеждат съвместно с определени части от военните или полицейски сили, които са специализирани в различни стрелкови дисциплини и реално са поставени в подобни условия, в които осъществяват своята работа за осигуряване на реда и сигурността на обществото.

Източник: t-class.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина