Прокуратурата проверява жена в Сопот за злоупотреба със служебни пари

Автор: Plovdiv Now 4835
Прокуратурата проверява жена в Сопот за злоупотреба със служебни пари

На 17 ноември по разпореждане на Районна прокуратура Карлово е започнато досъдебно производство срещу 50-годишна жена от Сопот. Проверката касае това, че на неустановена дата в периода от 2019 г. до април тази година в качеството си на длъжностно лице жената е присвоила парични средства, надхвърлящи 2000 лева, собственост на читалище „Иван Вазов“ в Сопот, съобщава ПБ Новинар.

Парите й били поверени да ги управлява, но служителката ги използвала за лични нужди. Жената е направила самопризнания и е казала, че не може да ги възстанови. В хода на разследването ще бъде установена тежестта на извършеното престъпление и какво наказание ще бъде наложено.

Първоначално проверката е тръгнала заради невнесени осигуровки на служители на читалището в размер на няколко хиляди лева. По-късно жената е възстановила част от тях. От НОИ са сигнализирали, а полицията е започнала проверка, която е констатирала липса на служебни пари и е докладвала материалите на Районна прокуратура Карлово. Започнато е досъдебно производство за присвояване на средства от длъжностно лице.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина