Проблемът с болницата в Сопот далеч не е решен

Автор: Plovdiv Now 5644
Проблемът с болницата в Сопот далеч не е решен

Проблемът с управлението на болница „Иван Раев“ в Сопот все още е далеч от своето разрешаване. През последните месеци се разиграха няколко рунда, в които участваха членовете на Общинския съвет, общинската администрация, управителят на болничното заведение и представители на синдикатите и персонала. Сопотненци също не остават безучастни, като темата се разисква между гражданите и в социалните мрежи. Но към днешна дата резултат все още няма. Съдбата на болницата е все така неясна, позицията на управител – вакантна, а здравето на пациентите – в Божиите ръце, казва заместник-кметът Николай Новаков.

Вчера се състоя поредната среща на градските управници. Д-р Анастасов беше поканен на разговор с представителите на Политическия съвет към Общински съвет – Сопот. Целта на срещата беше да се обсъди евентуалното продължаване на договора за управление на болницата, тъй като към момента процедура по избор на нов управител все още не е в ход. Разговорът е с отворен край, все още не е взето решение. Договорът на д-р Анастасов изтича на 20 февруари 2021 г.

Според Николай Новаков има разбиране от страна на Общинския съвет, че трябва да се направи нещо за болницата, но конкретни въпроси и предложения все още не са поставени за обсъждане. Заместник-кметът определи материята като изключително тежка и от правна и от финансова гледна точка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина