Певицата Анелия и Виво Монтана специални гости на събора край Сопот

Автор: Plovdiv Now 21851
Певицата Анелия и Виво Монтана специални гости на събора край Сопот

Големият Старопланински събор край Сопот под романтичното мото "Да стоплим сърцата с вино и любов" наближава. Тази година той е на 15 февруари в местността "Манастирска поляна", а началото е в 11,30 часа. Преди това в 10,00 часа пред сградата на Общината ще бъде посрещнат Царят на виното, който тази година ще бъде Петьо Петков - Шайбата. В 10,20 часа тръгва шествието до лозовия масив, където ще бъде извършен ритуалът "заряване".

За доброто настроение ще се погрижат местни певци, танцьори и музиканти. Специални гости са оркестрите "Виво Монтана" и "Млади тракийци", както и попфолк певицата Анелия.

Припомняме, че с три конкурса Общината отправя предизвикателство към смелчаците, а победителите в тях ще бъдат обявени и наградени именно по време на събора.

Едната надпревара е за най-добър майстор на бяло и червено домашно вино от реколта 2019. Второто състезание е за майстори на поезията, които ще се борят за най-добро стихотворение на тема вино и любов. Третият конкурс е за "Най-атрактивен Вазов мустак" и той ще се проведе по време на самия Старопланински събор на 15 февруари. Специална награда е предвидена за "най-влюбените" жители на община Сопот, осмелили се да се оженят.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина