Отличиха тазгодишния носител на Военната Вазова награда

Автор: Plovdiv Now 4123
Отличиха тазгодишния носител на Военната Вазова награда

Комисия, назначена от кмета на община Сопот Деян Дойнов, избра бригаден генерал Маргарит Михайлов за тазгодишен носител на Военна Вазова награда. Военната Вазова награда бе учредена през 2017 година в памет на генералите Георги и Владимир Вазови. Комисията присъди престижното отличие на бригаден генерал Михайлов заради неговата всеотдайна войнска служба в българската армия и цялостен принос във военното дело на Република България.

Бригаден генерал Маргарит Михайлов е роден през 1968 г. Завършил е мотострелковия профил на ВНВУ „Васил Левски” през 1990 г., ВА „Георги С. Раковски” през 2005 г. и Военния колеж на Сухопътните войски на САЩ в Пенсилвания през 2013 г. Служил е във военни формирования в Болярово, Харманли, Стара Загора, Казанлък и Карлово. Кариерата му преминава през различни длъжности от командир на мотострелкови взвод и командир на мотострелкови батальон (още като старши лейтенант) до директор на дирекция „Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната и помощник-началник щаб в Съюзното съвместно командване на Силите на НАТО в Брунсум (Нидерландия).

През 2010 г. генерал Михайлов участва в мисия в Кандахар (Афганистан). От 10 декември 2022 г. е командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина