Общината поема увеличението на картите за пътуване на пенсионерите в Сопот

Автор: Plovdiv Now 4908
Общината поема увеличението на картите за пътуване на пенсионерите в Сопот

Община Сопот ще поеме увеличението на картите за пътуване с автобусите на пенсионерите, съобщава rnews.bg.

На последното заседание на Общинския съвет с пълно единодушие от 13 гласа "ЗА" старейшините са подкрепили предложението, внесено от кмета Деян Дойнов. 

Един от превозвачите по редовните автобусни линии между Карлово и Сопот повиши цената на картите за пенсионери от 20 на 30 лева, което наложи наместата на Общината. С актуализация на общинския бюджет ще бъдат отпуснати 6 000 лева, с котио бъде поета разликата от 10 лева, в която се състои увеличението.

По този начин за възрастните хора в общината цената от 20 лева за тримесечна карта се запазва. От това ще могат да се възползват около 300 човека до края на 2019 г. За целта всички пенсионери, които искат да си извадят карта за една от междуградските линии по свой избор, ще могат да получат доплащането от десет лева от общината.

За да се възползват от облекчението, е необходимо пенсионерите, ползващи карти за пътуване, да подадат молба. Право на доплащане на картите имат само лица в пенсионна възраст с постоянен или настоящ адрес в община Сопот.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина