Обсъдиха бюджет 2019 в Сопот светкавично бързо - само за 13 минути

Автор: Plovdiv Now 4995
Обсъдиха бюджет 2019 в Сопот светкавично бързо - само за 13 минути

Публичното обсъждане на бюджет 2019 на Община Сопот вчера е продължило рекордно кратко - само 13 минути. То бе открито от председателя на местния парламент Нели Пенева в присъствието на общинските съветници, представители на организации и няколко граждани. Зам.-кметът Николай Новаков посочи, че обсъждането се провежда съгласно закона и трябва да се приеме до 30 септември. Той каза, че не е имало нито едно възражение и от Сметната палата е получен предварителен доклад, пише karlovopress.com.

"След като преминат законовите срокове за обжалване и получим окончателния доклад, ще го предоставим на общинските съветници", каза зам.-кметът на общината. Председателят на Общинския съвет Нели Пенева добави, че отчетът за изпълнението на бюджета е разработен съгласно законовите изисквания и е придружен с подробен доклад за капиталовите разходи. По време на обсъждането нямаше никакви въпроси, становища и питания.

 Той покани съветниците на среща с директора на Историческия музей Стефан Шивачев, за да чуят как преди 260 години е била построена църквата "Св.Св.Петър и Павел" в Сопот. Шивачев гостува в къща музей "Иван Вазов" по повод 17 години от обособяването на Сопот като самостоятелна административна единица.
 
 На 2-ри октомври предстои да се проведе публично обсъждане за многофункционалната сграда в Анево.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина