Ново публично обсъждане в Сопот, темата е централният площад, поканени са жителите

Автор: Plovdiv Now 5661
Ново публично обсъждане в Сопот, темата е централният площад, поканени са жителите

Ново публично обсъждане ще се проведе днес, 19 октомври, в Сопот, а темата е облагородяването на площад "Иван Вазов". Срещата е насрочена за 17,30 часа именно на площада. Кметът Деян Дойнов кани съгражданите си да присъстват и да се включат в обсъждането, за да дадат предложения и мнения. Ето какво написа градоначалникът:

Уважаеми съграждани,

Площад "Иван Вазов" е лицето на нашия град. Той е и средище на културния живот, уютно сгушен между родната къща на Вазовия род, читалището и едно от училищата в града. Стожерът на българщината, Патриархът на българската литература е отправил своя взор към бъднините и наблюдава случващото се в града и държавата от площада.

Уважаеми съграждани, този площад има нужда от облагородяване, от ремонт, от нов облик. Община Сопот предлага на Вашето внимание проект за "Изграждане и/или обновяване на площи, за широко обществено ползване, предназначени за трайно задоволяване на обществени потребности от общинско значение“.

Очакваме Ви на 19 октомври 2020 г. в 17:30 часа на площад "Иван Вазов". Сумата, необходима за обновяването на площада възлиза на 1 200 000 лева и може да бъде осигурена чрез поемане на дългосрочен общински дълг за финансиране на дейностите.

Общественото обсъждане се провежда на основание чл. 15, във връзка с чл. 4, ал. 1 от Закона за общинския дълг.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина