Новият парк в Сопот, красив и уютен, вече стана жертва на вандали

Автор: Plovdiv Now 6437
Новият парк в Сопот, красив и уютен, вече стана жертва на вандали

Новият парк ,,Сарая" в Сопот, красив и уютен, вече стана жертва на посегателство. Част от катерушка е откъртена. Това стана повод за основателен гневен коментар на кмета Деян Дойнов, който не може да си обясни защо нещо, което е създадено да е красиво и в полза на всички, трябва да се руши. Ето какво написа той:

Добро утро скъпи съграждани, явно този малък приятел който беше ,,кацнал" на новата детска площадка в парк Сарая ви е обидил или пък е вдигал шум в неподходящо време или ви е наранил. Нямам друго обяснение за отношението, което сте проявили към него. Може би го смятате за неподходящ за вашите деца или имате по-добра идея за това как да изглеждат детските площадки по света и у нас. Явно малко са хората , които могат да ценят хубавите неща които реализираме за общината ни. Иначе претенции много по улиците в социалните мрежи и все кмета ви е виновен за всичко.

Уважаеми съграждани, това е вандализъм, това е проява на агресия, злоба, простащина или глупост. Такива ли сме?! Това ли сме ние?! На това ли ще научим нашите деца?!
Добре е да знаете, че има много изследвания, които потвърждават, че агресията поражда агресия. Днес унищожаваме детската площадка, утре на какво ще посегнем?! Говоря в множествено число, въпреки че знам, че извършителите са единици. Но ако позволяваме това да се случва, значи ние сме съучастници.
С много болка започна днешния ден и с дълбоко разочарование.
 
 
 
 
Припомняме, че от скоро в парка има монтирани нова чешма и къщичка за книги. Предстои засаждане на декоративни дървета, както и изработка на фундаменти за тенис на маси и скейт рампа. През септември пък там пристигна красивата дървена мечка, почти като истинска. Тя стана атракция за малки и големи. Автор е дърворезбарят Васил Говедарски.

 

 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина