Никол, прегазена от кола в Сопот, започна рехабилитация в Гърция

Автор: Plovdiv Now 5738
Никол, прегазена от кола в Сопот, започна рехабилитация в Гърция

Никол Радуйчева от Сопот, която бе блъсната пред входа на ПГ “Заимов” в началото на май месец, започна рехабилитация в един от най-добрите центрове в Европа. Това съобщи бащата на момичето - Иван Радуйчев. 

“Забавихме се с рехабилитацията на Никол, защото беше болна и прекара тежка бронхопневмония. Лечението й продължи 18 дни с антибиотици. Сега вече е добре. Център “Лидия” до Кавала е един от най-добрите в Европа. Избрахме го по препоръка на лекарите в България. Никол вече провежда  процедури като подводна пътека, колело, гимнастика и други. Там е с майка й Силвия. Лечението ще продължи около 20-30 дни. Престоят на ден е 210 евро”, разказа за KarlovoPress Иван Радуйчев.

Той благодари на всички дарители, които участваха в кампанията за набиране на средства в помощ на Никол.

“Благодарим на всички хора с големи сърца. Благодарим на всички, които проявиха съчувствие и помогнаха. Стотици хора! Огромно благодаря! Никол все още е в количка, но се надявам един ден  да проходи. Възможно е след първия курс,  да се наложи и втори, който може да бъде извършен и в България”, каза бащата на момичето.

Припомняме, че общата сума, която бе събрана за лечението на Никол е около 130 000 лева. От тях 70 000 лева бяха събрани на голям благотворителен бал в Карлово, организиран от Дамски клуб “Розова долина”, в който участваха представители на големия, средния и малкия бизнес,  местната власт, неправителствени организации, журналисти, изпълнители и много жители от Община Карлово, пише glasnews.bg.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина