Най-добрите парапланеристи от 10 държави се събират в Сопот на единственото по рода си състезание

Автор: Plovdiv Now 1444
Най-добрите парапланеристи от 10 държави се събират в Сопот на единственото по рода си състезание

Изключително вълнуващи за парапланеризма у нас са дните между 30 август и 1 септември.  Именно тогава българският пилот и световен рекордьор в акробатичните дисциплини Весо Овчаров събира в Сопот най-добрите парапланеристи в глобален мащаб за единственото по рода си състезание Red Bull Acro Cross.

Освен, че това е първото издание на надпреварата, тя ще представи и нова дисциплина в парапланеризма – “акро крос”, която е симбиоза между двете главни направления в този спорт – крос кънтри и акробатика.

Концепцията на събитието е измислена именно от Весо Овчаров и вече се радва на голям интерес. Присъствие са потвърдили няколко световни шампиони и легенди в спорта. Те са представители на повече от 10 държави, сред които Бразилия, Испания, Франция, Англия, Германия, Русия и Турция.

Събитието е част от световния календар на Red Bull, като участниците в него ще се борят за награден фонд. Основната цел обаче е да станат част от първото издание на Red Bull Acro Cross и да се запознаят с концепцията му.

Изборът на локация за провеждане на надпреварата също не е случаен. Сопот е едно от ключовите места за безмоторно летене в България. През 2013 г. именно там се проведе Световното първенство в дисциплината Cross Country , а красивата му природа и възможностите, които предлага, не спират да привличат парапланеристи от цял свят.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина