Мира Добрева получи националната журналистическа наградата „Съба Вазова“ в Сопот

Автор: Plovdiv Now 2831
Мира Добрева получи националната журналистическа наградата „Съба Вазова“ в Сопот
Мира Добрева получи националната журналистическа наградата „Съба Вазова“ за 2024 г. Кметът на община Сопот Станислав Стоенчев връчи престижното отличие на журналистката.
 
„Горд съм днес като кмет да Ви поздравя с честването на годишнина от възстановяването на община Сопот. Преди 21 години с указ на президента на Република България се случва този важен за всички нас акт, който ни дава още повече сили и самочувствие да работим за родните си град Сопот и село Анево. През 1979 година нашата община е закрита и започва борба за нейното възстановяване. Сопот е най-старата градска християнска община в България. За мен е чест да Ви приветствам и да Ви пожелая да сте здрави, да сте щастливи и удовлетворени и нека всеки да открие своята мисия в живота и да не забравя, че е горд потомък на Вазовия род и на плеяда видни възрожденци. Нашата община има славна история и заслужава тя да се знае и предава на поколенията. Днес, на празника на Сопот, искам да пожелая и родолюбивото чувство никога да не напуска нашите сърца, да помним и не забравяме дома си, историята си, миналото си, да не спираме да работим за по-доброто настояще и бъдеще. Честит празник!“, приветства хората кметът Станислав Стоенчев.
 
Преди официалната церемония беше представена театралната постановка „Щурчето - Убиецът на Ботев“ - Моноспектакъл на Димитър Селенски.
 
Празникът продължи с изпълнението на българската певица Дара и пищна заря.
Събитието уважиха много граждани, гости от областта и от съседни общини.
 
Източник: Община Сопот
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина