Куклено шоу учи децата на Сопот да събират отпадъците разделно

Автор: Plovdiv Now 4670
Куклено шоу учи децата на Сопот да събират отпадъците разделно

Куклено шоу учи децата на Сопот да събират отпадъците разделно. Приказните герои на „Екопак България“ - Хартояд, Пластоядка и Стъклояд обещават веселба и много подаръци. Събитието е на 25 септември от 10,30 часа на площад "Иван Вазов" в Сопот.

Забавното образователно шоу “Приказки за юначета с празни тумбачета” поема на есенно турне. В Сопот кукленият театър ще гостува на 25 септември.

 „Театър на приказката – София“ вече пета година гостува на българските деца в различни части на страната по инициативата на „Екопак България“ - „Нахрани ме, ям разделно“. Над 8350 деца в страната разпраха ползите и необходимостта от разделно събиране на отпадъците.

Кампанията е насочена предимно към деца от 4 до 8-годишна възраст. В спектакъла на разбираем за тях език се поставя проблемът за отговорността на всеки жител на Земята към бъдещето на планетата. „Децата са най-добрите посланици на нашите идеи и възпитават полезни навици у родителите си“, убедени са в „Екопак България“. 

По време на кукленото шоу децата се научават кой отпадък в кой цветен контейнер се изхвърля. „Научих, че отпадъците, които хвърляме в общите метални контейнери, замърсяват природата, а сметищата завземат все повече територии от Земята. А, ако събираме разделно отпадъците, те се рециклират и заживяват нов живот като се превръщат в нещо полезно“, обяснява компетентно Ния, 9 г.

След срещата си с Пластоядка в парка тя съзнателно следва съветите на приказните герои в ежедневието си.
Проектът се осъществява в партньорство с общините, с които „Екопак България“ има договор за управление на отпадъците. Всички деца участват активно в състезания по сортиране на отпадъци, пеят, танцуват, а накрая всеки си тръгва с подаръци – комикс книжка за оцветяване и магнити с персонажите от пиесата.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина