С две комедии закриват сезон 2021 в Сопот

Автор: Plovdiv Now 8588
С две комедии закриват сезон 2021 в Сопот
С два спектакъла ще бъде закрит културният сезон 2021 в Сопот, на сцената на читалище "Иван Вазов".
 
Комедията "Застреляй идиотите" е предпоследното представление и ще се играе на 21 октомври, от 19,00 часа. Гостува Сатиричният театър от София.
 
Смехът и изненадите започват от първата минута и продължават дори след като се приберете в къщи.
Гледайте комедията "ЗАСТРЕЛЯЙ ИДИОТИТЕ ", за да си създадете добро настроение за месеци напред !
 
Със спектакъла "Криворазбраната цивилизация" пък ще закрие сезона.
Това ще се случи на 27 октомври, от 19.00 часа, с гостуването на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" от Велико Търново на сцената на читалище "Иван Вазов".
 
Мюзикълът е създаден по оригиналния текст на Добри Войников, в който умело е вплетена музиката на Дечо Таралежков. Всеки един от героите е колоритно охарактеризиран със своя музикална тема, която в много случаи е поставена на фолклорна основа, но присъстват и елементи на навлизащите модерни за времето си европейски танци.
 
Включени са и хорови напеви от българския фолклор, търсейки един общ художествен израз, за да внуши посланията на времето, на епохата, с препратка към днешния ден.
 
Драматургичният конфликт в мюзикъла ,,Криворазбраната цивилизация” се изгражда в противопоставянето на родно и чуждо, като всеки от героите има своя собствена представа за българското и европейското. Пречистващата сила на смеха е в основата на изобличаването на псевдо европейските маниери. Комичните ситуации преминават в остро саркастично изобличаване на човешките слабости.
 
Билети на касата на читалището.
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина