Конкурси за събора край Сопот! Търсят поети, майстори на виното и мъже с красиви мустаци

Автор: Plovdiv Now 6584
Конкурси за събора край Сопот! Търсят поети, майстори на виното и мъже с красиви мустаци

Наближава времето, в което по традиция Сопот провежда големия "Старопланински събор" под романтичното мото "Да стоплим сърцата с вино и любов". Тази година събитието е на 15 февруари в местността "Манастирска поляна", а началото е в 11,30 часа.

С три конкурса Общината отправя предизвикателство към смелчаците, а победителите в тях ще бъдат обявени и наградени именно по време на събора.

Едната надпревара е за най-добър майстор на бяло и червено домашно вино от реколта 2019. Желаещите да се впуснат в предизвикателството трябва да предадат мостри от своите произведени еликсири в стъклени бутилки от половин литър. Пробите ще се приемат в сградата на Данъчната служба в Сопот от 27 януари до 7 февруари, всеки работен ден, стаи № 18 и 19.

Второто състезание е за майстори на поезията, които ще се борят за най-добро стихотворение на тема вино и любов. Творбите за конкурса трябва да се изпратят също до 7 февруари на адрес: град Сопот 4330, Община Сопот, улица "Иван Вазов" №57, Център за работа с деца, втори етаж. Стихотворенията трябва да бъдат поставени в голям плик, а името и други контакти на автора - в отделен малък.

Третият конкурс е за "Най-атрактивен Вазов мустак" и той ще се проведе по време на самия Старопланински събор на 15 февруари.

Специална награда е предвидена за "най-влюбените" жители на община Сопот, осмелили се да се оженят.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина