Конкурсът “Вазовата България“ в Сопот очаква творби на деца от и извън страната

Автор: Plovdiv Now 14442
Конкурсът “Вазовата България“ в Сопот очаква творби на деца от и извън страната

Къща музей "Иван Вазов" в Сопот и Петият национален конкурс „Вазовата България“ предизвикват всички ученици да се включат и да покажат таланта си. 

Състезанието ще даде възможност на децата да проявят творчески умения и заложби, да изразят обичта и почитта си към Патриарха на българската литература - Иван Вазов. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови категории - от пети до осми клас, като и от девети до дванадесети клас. 

Конкурсът отправя предизвикателство към учениците в или извън пределите на България да се включат и покажат своите таланти в различни категории и не на последно място - родолюбието си.

Категориите са: лично творчество /есе, стихотворение/, рисунка, рецитация, драматизация, музикално изпълнение.

Творбите се приемат до 21.06.2019 година на адрес: Област Пловдив, гр. Сопот, 4330, ул. „Васил Левски” №1 /за конкурса/ и на
e-mail:[email protected]

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 28.06.2019 година в уеб сайтовете www.vazovmuseum.com, „www.vazovatabulgaria.com, както и във фейсбук страниците на музея – vazovmuseum sopot и vazovatabulgaria.

Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 09 юли2019 година в експозиционната зала на Къща музей „Иван Вазов“ – Сопот.

Източник: Къща музей "Иван Вазов" в Сопот

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина