Кметът на Сопот: Нека вярваме, че с Божията помощ ще бъдем пречистени и избавени

Автор: Plovdiv Now 5614
Кметът на Сопот: Нека вярваме, че с Божията помощ ще бъдем пречистени и избавени

Кметът на община Сопот Деян Дойнов с видеообръщение отправи призив към съгражданите си по повод днешния Велики четвъртък и предстоящото след три дни Възкресение Христово. С емоционални думи от дома си градоначалникът вдъхва вяра и кураж у хората в тези трудни времена:

Днес е Велики четвъртък, денят на Тайната вечеря и великото тайнство Евхаристия. Исус Христос се обръща към своите ученици с думите „Вземете, яжте, това е Моето тяло, пийте от нея, защото това е Моята кръв на новия завет, която за мнозина се пролива за опрощаване на греховете“.

Да се обърнем към вярата, да погледнем в душите си и да се помолим, макар и в домовете си, пред икона, пред запалена свещичка или в мислите и в душите си. Изправени сме пред изпитания, намираме се в опасност, която застрашава живота и здравето ни. Нека вярваме, че с Божията помощ и по Божия милост ще бъдем пречистени и избавени.

На този ден отварям вратите на своя дом, за да ви направя съпричастни към семейните ни традиции. Вярвам и чувствам, че всички сме заедно, макар и чрез технологиите.

И не забравяйте, че тялото и кръвта на Господа са велик дар. И трябва да почитаме тоя дар с благоговение и смирение.

 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина