Кметът на Сопот говори обективно и емоционално за съдбата на спортната зала

Автор: Plovdiv Now 1040
Кметът на Сопот говори обективно и емоционално за съдбата на спортната зала

Новината за окончателното затваряне на спортния комплекс в Сопот разбуни духовете и предизвика спаведливото възмущение на хората. В социалните мрежи се появиха множество коментари, един от друг по-гневни. 

В тази вързка кметът на община Сопот Деян Дойнов прави изявление, в което и обективно, и емоционално дава яснота по казуса. Ето какво казва той:

"Уважаеми съграждани,
Съдбата на спортната зала в гр. Сопот е въпрос, които не само вълнува сопотненци, този въпрос е водеща тема в действията на общинската администрация от момента, в който разбрахме за намеренията на ВМЗ да продаде свои активи, сред които попада целия спортен комплекс. Като кмет на града предприех незабавна реакция и изпратих писмо до Министерство на икономиката, в което поисках залата, плувния басейн и прилежащите към тях сгради и стадиони да бъдат прехвърлени на община Сопот, която да поеме грижата за тях и да осигури бъдеще и развитие на спорта. Проведох лична среща с министър-председателя Бойко Борисов и получих неговото уверение, че въпросът ще бъде разрешен в полза на общината. Последваха нови писма, но не и резултат. Почти година по-късно, след дълга поредица от неосъществени контакти и отказани срещи в Министерство на икономиката, отново се обърнах към премиера с молба за съдействие. Разполагам с официални документи, които недвусмислено доказват волята политическия кабинет на министър-председателя за решаване на въпроса. Последва нова кореспонденция от Министерство на икономиката към „Държавна консолидационна компания“, но този път с копие до Министерски съвет. Разказвам ви всичко това, за да ви кажа, че няма да позволя развитието на спорта и съдбата на спортната зала в Сопот да станат жертва на процедурни хватки. Направил съм всичко възможно този въпрос да стигне до най-високото държавно ниво. И ще продължа да правя всичко позволено от закона, от правомощията на общинската администрацията и от морала. Склонен съм да мисля, че към спортната зала в гр. Сопот има апетити. Не се притеснявам да браня интересите на сопотненци. Радвам се, че темата със залата се превърна в обществено значима кауза. Това със сигурност ще помогне за разрешаване на казуса. На този етап мога да ви кажа, че нито Министерство на спорта, нито потенциални европейски проекти стоят на дневен ред, защото първата важна стъпка е собствеността на спортния комплекс."

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина