Кметът на Сопот за днешния празник: Какво е българската община – тя е гръбнакът на държавата

Автор: Plovdiv Now 4675
Кметът на Сопот за днешния празник: Какво е българската община – тя е гръбнакът на държавата

Днешният 12 октомври е обявен официално за Ден на българската община. По този повод кметът на Сопот Деян Дойнов написа приветствие към съгражданите си, както и към служителите в администрацията. Ето какво се казва в него:

Днес, 12 октомври, отбелязваме Деня на българската община. Този празник е израз на уважение към труда и усилията на хората, които работят в общинските администрации, да превърнат техния град или село в добро място за живеене.

През 1998 г., водени от желанието да се популяризира дейността на местната власт, да се постигне по-добро обществено разбиране за ролята ѝ в развитието на обществото, както и да се стимулира по-активно гражданско участие в процесите на управление, делегатите от Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.

Какво е българската община – тя е гръбнакът на държавата и на държавността, тя е сърцето на всяко населено място. Без високия професионализъм и силната мотивация на хората, които работят в общините, нашият град и с. Анево няма да вървят по пътя на промяната и облагородяването.

Искам да благодаря на всички служители на Община Сопот за труда, за усилията и жертвите, които правят, за всеотдайността и за желанието, с което участват в изграждането на стабилно бъдеще за всички нас. Бъдете здрави и все така целеустремени. Вашата работа не е лека, тя е отговорна и често изтощителна. Вие заслужавате да чувате благодаря всеки ден от мен и от всички жители на Община Сопот.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина