Кметът на Сопот: Ако вярваме в Левски и се уповаваме на Бог, България ще пребъде!

Автор: Plovdiv Now 5338
Кметът на Сопот: Ако вярваме в Левски и се уповаваме на Бог, България ще пребъде!
Жители на Сопот в присъствието на кмета Деян Дойнов почетоха днес паметта на Левски. Те положиха венци и цветя пред паметника на Апостола и сведоха глави в знак на преклонение пред саможертвата на най-свидния син на България.
 
Кметът Деян Дойнов написа:
 
Днес почитаме паметта на Апостола. Но нека не го величаем излишно. Нека не го превръщаме в мит и легенда, защото това би означавало да забравим кой е той и да погубим истината за него.
 
Той е обикновен човек, той е българин, който е гледал напред в бъдещето, който е прозрял, че може да промени настоящето и не се е поколебал в действията и вярата си. Васил Левски е пример за всеки нас, защото делото му ни показва какво може да постигне всеки обикновен човек с необикновено силна вяра.
 
Той е бил спокоен, благ, смирен. Смелостта и доблестта не се доказват с крясъци и показност. Те тежат най-много, когато са проявени със скромност и смирение.
 
Днес почитаме Левски. Ще го почетем достойно, ако му покажем, че сме постигнали България, за която той е мечтаел. Винаги, когато говоря за Левски, за Ботев, за Вазовия род, изпитвам срам. Защото не с думи ще претворим делата им. Защото не с венци ще окичим доблестта им. А с дела. Дела трябват, не думи. По делата са ги познавали и чрез дела ще ги възпеем. Ако вярваме в България, ако вярваме в Левски и се уповаваме на Бог, България ще пребъде!
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина