“Хроника на Вазовия род“ представят в Сопот - за победите, пораженията и оцеляването на българина

Автор: Plovdiv Now 8592
“Хроника на Вазовия род“ представят в Сопот - за победите, пораженията и оцеляването на българина

Катя Зографова - литературовед, писател и уредник на Националния литературен музей, ще представи в Сопот книгата си "Хроники на Вазовия род". Домакин на събитието са Общината и къща-музей "Иван Вазов", а датата е 27 октомври, 17,30 часа. Покани са всички, които проявяват интерес, а събитието ще премине при спазване на всички противоепидемични мерки.

Вазовият род е много богат като имена, като наследници, като съдби – а приносът му в историята и в културата на съвременна България е тема необятна, но благодатна, за да се откроят фигурите на този толкова скромен и толкова велик български род. Той има свои представители във всички области: на духа, на военното дело, на военното изкуство, на медицината, журналистиката и дипломацията, казва авторката.

Родът Вазови е умален модел на България, а разказът за него е хроника на победите, пораженията и оцеляването на българина въпреки всички изпитания в многовековната ни история. Родът преживява непосилни времена преди, по време и след Освобождението и особено след 1944, но неизменно се въздига от пепелищата. Съдбата му е сага за вечните ценности и несломимия дух на България. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина