Голямата дървена мечка пристигна в Сопот за радост на малки и големи

Автор: Plovdiv Now 17295
Голямата дървена мечка пристигна в Сопот за радост на малки и големи

Красивата дървена мечка, почти като истинска, пристигна в Сопот. Тя вече краси новия парк на квартал Сарая и е атракция за малки и големи. Автор е дърворезбарят Васил Говедарски.

Мецаната е поредната интересна атракция в Сопот. Припомняме, че навръх 170-тата годишнина от рождението на Иван Вазов, на 9 юли, беше официално открита и библиотеката-къщичка, в която се превърна 300-годишната изсъхнала топола в града.

По този повод кметът Деян Дойнов написа във фейсбук:

Безценно е да се наблюдава как децата на Сопот играят, спортуват и се забавляват в новия парк на кв. Сарая . Приятно е да слушаш как детски глъч оглася зоните за спорт и отдих. Изключително хубаво е да виждаш как младите хора си почиват след дългия труден и тежък работен ден в новите беседки.

Възхитително е да гледаш как баба и дядо стоят на пейките и си говорят докато внучето им се забавлява на новите съоръжения. Чувствам се удовлетворен от работата която свършихме, макар и паркът все още да не е завършен на 100 %. Предстои озеленяване, затревяване, засаждане на дръвчета и облагородяване на терена. Жителите на кв .Сарая заслужават тази придобивка ,която им бях обещал ,а и всичко това си струваше дори само заради детските усмивки които виждам там всеки ден!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина