ГЕРБ избира кой ще участва в битките за местната власт в Сопот, Хисаря и Карлово

Автор: Plovdiv Now 6544
ГЕРБ избира кой ще участва в битките за местната власт в Сопот, Хисаря и Карлово

Започват номинационните събрания на ГЕРБ в Подбалкана за местните избори. Първото събрание е днес в Сопот. За следващата седмица са насрочени събранията на най-голямата управляваща партия в Хисаря и Карлово, съобщава karlovopress.com.

Сред спряганите кандидатури за кмет на община Сопот са Георги Григоров - общински съветник, дългогодишен директор на клон на ДЗИ Карлово, кандидат за кмет през 2015-та година и Веселин Личев- един от най-дългогодишните кметове на Сопот, след като общината бе възстановена като самостоятелна административна единица.
 
Бившият кмет на Хисаря инж. Пенка Ганева е сред обсъжданите кандидатури за кмет на общината, която може да получи номинация по време на събранието на ГЕРБ, на 6-ти август в курортния град.
 
За община Карлово се коментира в публичното пространство, че ще бъдат издигнати две или три кандидатури. KarlovoPress.com съобщава, че членове на ГЕРБ Карлово може да дадат своята подкрепа, като издигнат номинация и за сегашния кмет на община Карлово Емил Кабаиванов, който коментира в медиите, че след събранието на ГЕРБ в Карлово на 8 август ще се запознае с решението дали ще го подкрепят или ще издигнат своя кандидатура. По думите на Кабаиванов тогава ще стане ясен формата, под който СДС и ГЕРБ ще участват на местните избори.
 
По време на номинационните събрания трябва да бъдат издигнати кандидати за населени места и общински съветници. След направените номинации на кандидатите за местна власт в трите общини предстои тяхното обсъждане в новата етична комисия на ГЕРБ. Утвърждаването на окончателните кандидати за местна власт ще се извърши след взетите решения от изпълнителната комисия и лидера на партията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина