Екип от 5 души анализира състоянието на болницата в Сопот

Автор: Plovdiv Now 5626
Екип от 5 души анализира състоянието на болницата в Сопот

Първото заседание на Временната комисия, която ще направи анализ на финансовото състояние и управлението на болница „Иван Раев“ в Сопот, се проведе вчера. След тежки дебати в Общинския съвет беше сформиран екип от 5 души, които ще се занимават с следващите седмици и месеци с преглед на документи, срещи и разговори с представители на здравното заведение и ще дадат своите становища и препоръки за адекватно управление както от страна на управителя, така и от страна на принципала в лицето на Общинския съвет.

Припомняме, че окончателния състав на Временната комисия е: Фратьо Куртев, председател и членове Галина Белезирева от ПП ГЕРБ, Станислав Стоенчев от БСП, Любомир Джапаров и Яна Тодорова от СДС.

След проведеното вчера заседание комисията е отправила искане за достъп до документи към общинска администрация и към болничното заведение. Необходимата информация трябва да бъде предоставена в срок до 26 февруари.  Изискани са документи за медицинския център, счетоводни книжа за срок от 5 години назад, инвентарна книга, справки към Здравната каса и Министерство на здравеопазването.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина