Днес: Неучебен ден за всички училища в Сопот

Автор: Plovdiv Now 5146
Днес: Неучебен ден за всички училища в Сопот
За неучебен ден за всички училища на територията на община Сопот е обявен днешният 12 ноември, разпореди кметът Деян Дойнов. Мярката се въвежда спешно заради повишената епидемична обстановка в района и с оглед намаляване броя на новозаразени лица.
 
"В момента има действащи заповеди за големите градове в страната - София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Аз мисля, че трябва да действаме превантивно, а не да взимаме решения след събитията. Резултати от проведено проучване сред учители и директори на училища показа, че 79,4% от тях смятат, че цялата образователна система трябва да премине временно в електронно обучение, а 76,8% смятат, че училищната среда е опасна за работа. Разговарях с директори и учители от Сопот и те споделиха с мен своите притеснения. Мисля, че тази мярка е правилна и трябва да наблюдаваме процесите, за да вземем адекватни решения и последващи мерки при необходимост", заяви Деян Дойнов.
 
Кметът и общинската администрация са в постоянен контакт с директорите и преподавателите в училищата, както и с Регионалното управление на образованието за област Пловдив за съгласуване и предприемане на последващи действия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина