Дарение зарадва Сопот

Автор: Plovdiv Now 5558
Дарение зарадва Сопот

Фондация „Петър Манджуков“ направи голямо дарение на община Сопот. Бяха предоставени предпазни маски за еднократна или многократна употреба- 1000 броя; калцуни - 100 броя; дезинфектант - 100 литра.

"От името на жителите на община Сопот и от свое име бих искал да благодаря на г-н Манджуков и цялото му семейство за протегната ръка в момент на трудност и изпитания. В условията на извънредно положение и опасност за живота и здравето на хората всяка помощ е безценна, защото само обединени, с общи усилия, дисциплина и мисъл можем да се справим с COVID-19. Град Сопот е част от сърцето на г-н Манджуков. Този жест е голям урок за всички нас. Човек никога не трябва да забравя корените си, детството си, пътя, по който върви през живота. Историята, личната, родовата, националната, са нашите устои, които ще ни помогнат да се справим и с тази буря!", написа във фейсбук профила си кметът Деян Дойнов.

Петър Манджуков и представляваните от него фирми развиват широка дарителска дейност през годините. Част от нея е реставрацията на храм-паметника „Александър Невски“ в София, Ротондата „Свети Георги“ в София, храма „Успение Богородично“ в Пампорово, издаването на книгите „Българите – първите европейци“ и „Руско-турската война от 1878 г.“. Петър Манджуков е един от големите дарители за изграждането на православен храм „Рождество Христово“ в квартал „Младост“ в София и основен спонсор в изграждането на Източно-православен храм „Свето Преображение Господне“ в жк. Тракия, Пловдив. В родния си град Пловдив дарява средства за изграждане на система за видеонаблюдение в Стария град и за поставяне на светлинна сигнализация на пешеходни пътеки; строи, съвместно с Община Пловдив, детски площадки. Петър Манджуков прави дарение в размер на 400 хиляди лева на Българската академия на науките за подкрепа на научни дейности в областта на тракологията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина