Безплатен автобус ще вози хората до мястото на събора край Сопот

Автор: Plovdiv Now 9200
Безплатен автобус ще вози хората до мястото на събора край Сопот

Заради предстоящия Старопланински събор край Сопот под мотото  „Да стоплим сърцата с вино и любов“ на 15 февруари и с цел улеснение на хората, които желаят да го посетят, Общината осигурява безплатен транспорт до местността „Манастирска поляна“.

Автобусът ще бъде подсигурен от фирма „Копсис-Транс“ и ще тръгне в 10:00 часа от спирката на Лукойл, като ще спира на всички спирки в Сопот.

Началото на събора е в 11,30 часа. Преди това в 10,00 часа пред сградата на Общината ще бъде посрещнат Царят на виното, който тази година ще бъде Петьо Петков - Шайбата. В 10,20 часа, тръгва шествието до лозовия масив, където ще бъде извършен ритуалът "заряване" и хората, които нямат против да повървят пеша, са поканени да се включат. 

За доброто настроение ще се погрижат местни певци, танцьори и музиканти. Специални гости са оркестрите "Виво Монтана" и "Млади тракийци", както и попфолк певицата Анелия.

Припомняме, че с три конкурса Общината отправя предизвикателство към смелчаците, а победителите в тях ще бъдат обявени и наградени именно по време на събора.

Едната надпревара е за най-добър майстор на бяло и червено домашно вино от реколта 2019. Второто състезание е за майстори на поезията, които ще се борят за най-добро стихотворение на тема вино и любов. Третият конкурс е за "Най-атрактивен Вазов мустак" и той ще се проведе по време на самия Старопланински събор на 15 февруари. Специална награда е предвидена за "най-влюбените" жители на община Сопот, осмелили се да се оженят.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина