Земеделците от Садово блокираха и тази сутрин главен път

Автор: Plovdiv Now 7809
Земеделците от Садово блокираха и тази сутрин главен път

Земеделски производители от Садово и околните села блокираха и тази сутрин пътя Пловдив-Хасково. Хората са недоволни от бездействието на държавата и липсата на адекватна компенсация, те настояват и за гаранции в бъдеще, че това няма да се случи.

Както съобщихме, реколтата им бе унищожена във вторник от градушка, а според първоначалната информация противоградни ракети не са били изстреляни заради преминаващи самолети.

"Вчера идваха от фонд "Земеделие, но това, което обещават, не работи. Всяка година е така. Хората още не са си взели парите за миналата година. Сумите, които отпускат, са крайно смешни на фона на това, което хората търпят като щети", заяви кметът на Садово Димитър Здравков.  За 20 минути във вторник - от 16,30  16,50 часа, земеделските площи побеляха от падналата градушка и реколтата беше съсипана. 

Земеделците са изкарали на пътя и тежка техника.

"Миналата година два пъти ни удари градушка и ни доведе по фалит. Сега - пак. Искаме някой да дойде и да ни подпомогне и да се опитаме тази продукция да я спасим", обясни производителка, която се представи като Атанаска от Чешнегирово.

Противоградни ракети в този времеви участък във вторник не са били изстрелвани заради прелитането на самолет. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина