Земеделци блокираха важен път след градушката в Садово

Автор: Plovdiv Now 10526
Земеделци блокираха важен път след градушката в Садово

Земеделци блокираха с жива верига движението по пътя от Пловдив към Хасково, Свиленград и Турция. Причината е забрана за стрелба срещу градоносните облаци заради прелитащ самолет в Пловдивско. Това земеделските производители в Садово твърдят, че е основната причина за унищожителната градушка, която съсипа реколтата им вчера следобед. Между 70 и 80% от продукцията им е унищожена.   

Припомняме, че ледените късове бяха с големината на лешник. За минути всичко побеля, а реколтата бе погубена. Сега хората очакват  помощ от държавата.

„Говорим за хиляди декари земеделска земя”, подчерта пред Нова тв един от събралите се на протест производители. Димитър Здравков обясни, че проблемите са ежегодни.

Никола Ковачев е директор на Регионалната дирекция за борба с градушките в Поповица. Той призна, че забраната за изстрелване на противоградни ракети е района е продължила 20 минути и е дошла от Централния пункт за управление на въздушното движение.

Производителите заявиха, че искат оставките на шефа на Държавен фонд „Земеделие” и тази на земеделския министър Иван Иванов. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина