Прокуратура в София ще разследва смъртта на военния, участвал в нахлуването на цех в Чешнегирово

Автор: Plovdiv Now 7961
Прокуратура в София ще разследва смъртта на военния, участвал в нахлуването на цех в Чешнегирово

Военно-окръжна прокуратура–София ще продължи разследването по досъдебното производство, образувано от Военно-окръжна прокуратура Сливен във връзка със смъртта на млад офицер, настъпила на 19.07.2021 г. в района на с. Мокрен, обл. Сливен, съобщиха от прокуратурата.

Предстои извършването на множество процесуални действия с оглед осигуряване на пълно, законосъобразно и ефективно разследване.

Досъдебното производство е под специален надзор на Върховна касационна прокуратура и Военно-апелативна прокуратура, допълват от там.

Той е участвал в учение на Ново село и в стаята си се е самоубил. Слухове твърдят, че посегнал на живота си, защото бил набеден за инцидента от 11 май т.г., когато командоси атакуваха по погрешка и нахлуха в цех до бившето военно летище в пловдивското село Чешнегирово.

Според запознат старши лейтенантът от военна полиция бил наказан за този инцидент и това буквално го съсипало. Младият офицер бил в логистиката на въпросното учение в Чешнегирово, когато американски командоси накараха нищо неподозиращи работници да легнат на земята, насочвайки срещу тях оръжие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина